(0)

Kulinarinio paveldo patiekalų degustacija

Kulinarinio paveldo patiekalų degustacija
Kaina
Nuo 12 €
Papildoma informacija
Kaina asmeniui.

„Jurodyje“ mes didžiuojamės galėdami supažindinti svečius su senosios Lietuvių virtuvės valgiais ir gėrimais, bei suruošti tokią vakarienę, kokią valgė lietuviai prieš kelis šimtus metų. Mūsų protėviai buvo žemdirbiai ir gyvulių augintojai, todėl pagrindinį jų maistą sudarė tai, kas gyvena ir auga mūsų klimato zonoje.

Senovės lietuviai labiausiai vertino įvairią mėsą – tiek užaugintą, tiek sumedžiotą. Didelę dalį raciono sudarė pieno ir grūdų produktai. Paskutinę, bet nemažiau svarbią vietą virtuvėje užėmė daržovės, vaisiai, grybai, uogos ir žuvys. Lietuvos kulinarinį paveldą formavo ne tik lietuvių gyvenimo būdas, bet ir skirtingos religijos, kaimyninės tautos ir kultūros, žmonių migracija.

„Jurodyje“ puoselėjamas žemaičių kulinarinis paveldas, kuriam nemenką įtaką darė vokiška kultūra. „Jurodyje“ mes siūlome paragauti duonos giroje troškintos jautienos, keptos kiaulienos su žolelėmis, kopūstienės, rūgščios bulvienės, šaltsriubės, mirkalo su karštomis bulvėmis, pagal vietinius receptus paruoštos žuvies, grūstų kanapių, kastinio, mėtų arbatos, šviežio medaus ir daug kitų valgių bei gėrimų. Norinčių užsakyti kulinarinio paveldo vakarienę prašome susitarti iš anksto.

Kitos patirtys
Taikos strėlė - Lankų mūšis
Mesk iššūkį  draugams – dalyvaukite Vinetu lankų mūšio kovoje! Edukacija ,,Taikos strėlė” – tai akiratį praplečiantis ir interaktyvus užsiėmimas. Jo dalyviai gyvai supažindinami su archajiškais indėnų ginklais, jų istorija, naudojimo, pritaikymo principais ir filosofija. Programos dalyviai išbandys savo rankos tvirtumą, akies taiklumą, pasitikėjimą ir drąsą šaudymo iš lanko turnyruose. PO šios...
Skaityti
Kaimiško sūrio gimimas
Edukacinės programos ,,Kaimiško sūrio gimimas“ pasakojama sūrio atsiradimo istorija. Akcentuojami pagrindiniai lietuviško sūrio bruožai. Demonstruojama, kaip puode sutraukiama varškė, kaip slegiama spaustuvuose. Sūris gaminamas tik iš natūraliai rauginto karvės pieno. Beje, skaniausias pienas molinėse puodynėse. Pagal šį receptą pusiau saldus sūris Jurbarko krašte gaminamas labai seniai. Kol jis slegiasi, galėsite išbandyti savo...
Skaityti
Apeiginė pirtis
Pirtis –  pasikeitimų vieta ir veiksmas, kur žaibiškai greitai vyksta oro, vandens, ugnies  ir augaluose sukauptos saulės energijos pasikeitimai. Tai labai stipriai veikia mūsų kūną, jo sveikatą.
Skaityti
Senosios lietuviškos virtuvės edukacinės programos
Siekiant išsaugoti lietuviškos virtuvės tradicijas mūsų šeima, savo sodyboje vykdom „Senosios lietuviškos virtuvės edukacines programas“. Programų tikslas priminti jaunimui apie mūsų kulinarinį paveldą, atskleisti mūsų šalies etninį išskirtinumą, jos kūrybiškumą.  Duonkepėje krosnyje kepame bulvines bandas ant kopūstų lapų, švilpikus, kūčiukus, mielinį močiutės pyragą. Edukacijų metu dalyviai patys juos...
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai